Винаверов свет 2021.

/ / Вести / 25 septembra, 2021

„Ми Шапчани имамо стару традицију духовну, која није тако кидљива, као ћудљиве традиције већине наших србијанских вароши. Ми нисмо исцрпели нашу традицију, нисмо дали све што смо могли дати, нисмо је ни попунили. Наша широка и свесна, поносита и бистра традиција може, под новим оклностима, дати великх књижевних и уметничких заноса.“

Станислав Винавер

У години, када обележавамо сто тридесету годишњицу рођења Станислава Винавера, Град Шабац и Фондација која носи име овог велког ерудите, књижевника и преводица, организују манифестацију под називом ВИНАВЕРОВ СВЕТ 2021.

Манифестација ће бити одржана 28. и 29. септембрана више локација у граду.

Дубоко смо уверени да ћемо у времену  пред нама, бројним активностима усмереним ка неговању културе и уметности, укључивањем чланова породице Винавер у рад Фондације, афирмисати свеобухватно стваралаштво Станислава Винавера као и стваралаштво бројних неправедно заборављених великана.

Жеља нам је да Фондација постане духовно средиште око којег ће се окупљати поштоваоци, ствараоци и проучаваоци модерне српске, европске и светске литературе.

Фондација “Станислав Винавер”

Фондацију „Станислав Винавер“ основао је Град Шабац са циљем да развија и унапређује демократске вредности и институције, људска, грађанска и мањинска права, културу, уметност, образовање и јавно информисање.

Крајњи циљ наше Фондације јесте да постане оно духовно средиште око којег ће се окупљати не само поштоваоци уметности неправедно заборављених великана, већ и ствараоци и проучаваоци модерне српске, европске и светске литературе.

Архива вести