ПРОФ. ДР ЈОВАН ДЕЛИЋ НА ЧЕЛУ КУЛТУРНОГ САВЕТА ФОНДАЦИЈE ,,СТАНИСЛАВ ВИНАВЕР“

/ / Вести / 2 jula, 2021

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и члан Градског већа задужен за културу и информисање Мирољуб Мијушковић састали су се данас у Градској управи са проф. др Јованом Делићем редовним професором Филолошког факултета Универзитета у Београду, дописним чланом Српске академије наука и уметности и члановима Управног одбора Фондације ,,Станислав Винавер“ у Шапцу. На састанку је договорено да проф. др Делић буде на челу Културног савета Фондације ,,Станислав Винавер“ , што је он са великим задовољством прихватио. Такође договорени су даљи кораци у раду Фондације – афирмација свеобухватног стваралаштва Станислава Винавера, организација манифестације ,,Винаверови дани“, али и укључивања чланова породице овог великог ерудите, књижевника, преводиоца и новинара у њене активности.

Фондација “Станислав Винавер”

Фондацију „Станислав Винавер“ основао је Град Шабац са циљем да развија и унапређује демократске вредности и институције, људска, грађанска и мањинска права, културу, уметност, образовање и јавно информисање.

Крајњи циљ наше Фондације јесте да постане оно духовно средиште око којег ће се окупљати не само поштоваоци уметности неправедно заборављених великана, већ и ствараоци и проучаваоци модерне српске, европске и светске литературе.

Архива вести